+32 9 330 61 04

diensten

Een correcte schatting is de basis voor een vlotte verkoop

Advies betreffende de waarde van een bepaald vastgoed, het bouwtechnische aspect van een vastgoed is gratis. Ook met vragen over de huidige isolatienormen kunt u bij ons terecht als voor advies wanneer u op het punt staat een woning te kopen.

Wanneer dit advies verder gaat zoals wanneer u een geschreven gedetailleerde waardebepaling wenst met kadastrale gegevens, vergelijkingspunten, een plaatsbezoek dan kunt u ook bij ons terecht. Kostprijs is dan afhankelijk van het type gebouw met een minimum van €200.

Voortdurend stellen wij vast dat vele onroerende goederen lange tijd te koop aangeboden worden tegen prijzen, ver boven hun werkelijke waarde. Potentiële kopers die initieel bereid zijn een prijs te betalen rond de werkelijke waarde, haken af.

De verkoper riskeert een te lange periode van leegstand met alle mogelijke gevolgen o.a. een snelle veroudering en daardoor waardedaling, overbodige taksen en belastingen, kapitaal zonder rendement, toenemende onderhoudskosten,...

Ook de koper heeft er alle belang bij een normale en géén sterk overdreven prijs te betalen, hetgeen bij afsluiting van een hypotheeklening vaak voor moeilijkheden zorgt. Jammer genoeg is diegene die het mooiste bedrag voorspiegelt, ook meestal diegene die het contract krijgt, waardoor er een opbod aan prijzen ontstaat.

Een correcte schatting is dé basis om te starten met de verkoop/koop of verhuur/huur van uw eigendom. Niemand wil te laag verkopen, te hoog kopen,.. wat begrijpelijk is.

Excessieve verkoopprijzen zijn echter ook nefast. Potentiële kopers worden afgeschrikt en haken af. Na enkele maanden is uw eigendom verbrand en moet u mogelijks onder de marktwaarde verkopen

Wij opteren voor een eerlijke prijs zowel voor koper als verkoper en staan u bij met argumenten in het bepalen van uw eigendom.

Door onze kennis betreffende de waarde van vastgoed staan wij ook tot uw dienst in geval u onpartijdig advies wenst bij de aankoop van een vastgoed rechtstreeks van de eigenaar.

Ook worden wij vaak ingeroepen door klanten om een bepaald vastgoed voor hen op te sporen, dit kan gaan over een opbrengsteigendom voor uw patrimoniumvennootschap of een starterswoning voor een jong koppel.

Advies is gratis. Wanneer u voor ons kiest weet u op voorhand uw kostenplaatje. Zo komt u dus niet voor onverwachte verrassingen te staan.